Yerel mısır nişastası
Mısır nişastası üretimi, mısır hammaddesinin kalıntılardan ve yabancı maddelerden temizlenmesiyle başlar ve ardından su ile öğütülür. Daha sonra, gluten ve nişastanın ayrılması gerçekleştirilir ve nişasta süspansiyonu kurutularak toz haline getirilir. Nihai ürün, nötr bir tat ve kokuya sahip ince, beyaz ve gevşek bir tozdur. Avrupa mısırından elde edilen GDO'suz mısırdır.
Mısır nişastası, şekerlemeler, şekerleme ürünleri, fast food, sosisler, marineler, soslar, glazürler, kuru çorbalar, sos ön karışımları ve hazır yemeklerin üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, mısır nişastası kağıt, tekstil, karton ve yapıştırıcı endüstrilerinde de uygulanmaktadır. İlaç ve tıbbi kullanımlarda, mısır nişastası, örneğin cerrahi eldivenler için bir kayganlaştırıcı olarak kullanılmaktadır. Kozmetik kullanımda, ürün bebek ürünlerinde talk yerine geçebilir. Diğer kullanımlar arasında, hayvan beslenmesi segmentinde sığır, kümes hayvanları ve balık yemi bulunmaktadır.